Kauppakamarin veropäivä, Kajaani

09.11.2017

Kuvaus

! HUOM! Tämä on Oulun kauppakamarin järjestämä!

Kauppakamarin veropäivä, Kajaani

Kauppakamarin valtakunnallinen veropäiväkiertue alueellamme kolmella eri paikkakunnalla!


Kauppakamarin veropäivässä saat jälleen tuoreimmat tiedot verotuksen ja kirjanpidon muutoksista. Verotuksessa menettelyuudistukset jatkuvat. Verotus päättyy jatkossa joustavasti verovelvolliskohtaisesti ja veronkorotuksia koskeva sääntely uudistuu. Tulolähdejaon poistaminen etenee ja veropäivässä tarkastellaan tulolähdejaon ongelmia sekä niiden ratkaisuvaihtoehtoja. Lisäksi etsitään vastauksia yritysten sukupolvenvaihdosten uusiin ja vanhoihin tulkintakysymyksiin. Lopuksi arvioidaan keskeisimpien korkeimman hallinto-oikeuden päätösten ja keskusverolautakunnan ennakkoratkaisujen vaikutusta verolainsäädännön tulkintaan.

Kirjanpito- ja tilinpäätösosiossa käydään käytännönläheisesti läpi tilinpäätökseen sisältyviä olennaisimpia ja haasteellisimpia kysymyksiä. Lisäksi käsitellään sitä, miten kirjanpitolain uudistuneet säännökset ovat käytännössä vaikuttaneet talouden ammattilaisten työtehtäviin niin tilikauden aikana kuin tilinpäätösten laadinnan yhteydessä. Päivän aikana käsitellään myös kirjanpitolautakunnan antamia uusia yleisohjeita ja lausuntoja.

Asiantuntijoina toimivat johtaja Ann-Mari Kemell, Keskuskauppakamari, KTM, KHT Henry Kampman ja apulaisprofessori Tomi Viitala, Aalto-yliopisto.

Ann-Mari Kemell työskentelee Keskuskauppakamarissa verotuksesta vastaavana johtajana. Hän tuntee Suomen verojärjestelmän sekä yritysverotuksen kiemurat läpikotaisin. Ann-Mari on työskennellyt monipuolisissa verotukseen liittyvissä asiantuntijatehtävissä sekä valtiovarainministeriössä että Verohallinnossa.

Henry Kampmanilla on pitkäaikainen kokemus tilinpäätöksiin liittyvien kysymysten kouluttamisesta. Aiemmassa työssään hän on toiminut taloushallinnon johtotehtävissä.

Tomi Viitala on apulaisprofessori Aalto-yliopistossa. Tomi on aikaisemmin työskennellyt mm. veroasiantuntijana ja yritysveropalveluiden vetäjänä Ernst & Young Oy:ssä, veroasiantuntijana Keskuskauppakamarissa ja valtiovarainministeriön vero-osastolla. Hän on lisäksi toiminut konserniverokeskuksen oikaisulautakunnan jäsenenä ja keskusverolautakunnan varajäsenenä vuosina 2008-2012. Tomilla on kauppatieteiden tohtorin tutkinto Turun kauppakorkeakoulusta.

Ohjelma:
9.00 Tilaisuuden avaus

9.05 Ajankohtaista kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä
◦Haasteelliset asiat kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä
◦Havaintoja uudistetun kirjanpitolain soveltamisesta yritysten taloushallinnossa
◦Uusimmat kirjanpitolautakunnan lausunnot ja yleisohjeet

Tauko

Uudistuva verolainsäädäntö
◦Budjettilait
◦Verotusmenettelyjen uudistukset

Lounas

Tulolähdejaon poistaminen osakeyhtiöiltä
◦Tulolähdejaon aiheuttamat ongelmat
◦Uudistusvaihtoehdot
◦Heijastusvaikutukset muuhun verolainsäädäntöön

Kahvitauko

Sukupolvenvaihdosten verotus - uudet ja vanhat ongelmat
◦Verohallinnon ohjeistus
◦Yritystoiminnan jatkaminen eri yritysmuodoissa
◦PerVL:n huojennus vai metsälahjavähennys?

Tauko

Verotuksen viimeaikaista oikeuskäytäntöä
◦Henkilökuntaetuudet
◦Elinkeinotulon verotus
◦Yritysjärjestelyt

Muutokset mahdollisia.

Tervetuloa taloushallinnon ammattilaisten syksyn tärkeimpään tapahtumaan!

Ilmoittautuminen: 2.11.2017 mennessä:
www.lyyti.in/veropaiva2017_kajaani
tai jaana.lahtinen(at)chamber.fi, puh. 050 408 0663.

Osallistumismaksu: Kauppakamarin jäsenet 390 eur + alv 24 %, ei-jäsenet 490 eur + alv 24 %. Maksuun sisältyy ohjelman mukainen luento, materiaali ja tarjoilu.

Lisätiedot: palvelujohtaja Riitta Schroderus, puh. 050 338 9350, riitta.schroderus(at)chamber.fi

Perumisehdot: Viikkoa ennen perutuista paikoista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kahta päivää ennen tilaisuutta tai myöhemmin tehdyistä perumisista perimme koko osallistumismaksun. Paikan voi tarvittaessa luovuttaa toiselle henkilölle. Sairaslomatodistus oikeuttaa kuluttomaan perumiseen.

Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.


Aika

09.11.2017 klo 09:00-16:00


Paikka

Scandic Kajanus
Koskikatu 3, 87200 Kajaani


Toteuttaja

Oulun Kauppakamari


Kouluttaja

Ann-Mari Kemell, Henry Kampman ja Tomi Viitala